Parainen Mahdollisuuksien Parainen

EK ja eläkeikä

Onkohan EK:lla kaikki muumit laaksossa? 
EK haluaa kytkeä eläkeiän automaattisesti riippuvaksi elinajanodotuksesta. Onko EK tietoinen, että asiantuntijalääkäreiden mukaan on mahdollista, että elinajanodote voi myös laskea kasvavien työelämän vaatimusten, työmäärän ja stressin vuoksi. Tällöinhän eläkeikä automaattisesti putoaisi ja eläkevaranto vähenisi. Tätä he tuskin tavoittelevat?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JuSa kuva
Juhani Sademaa

Eläkeikä pitäisi luonnollisesti kytkeä tuottavuuden kasvuun. Mitä korkeampi tuottavuus, sen pienemmällä työvoimalla yhteiskunta pyörii (jos talousjärjestelmä on rationaalinen).

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Pitää muistaa myös,että ne jotka kuolevat ennen eläkeikää,eivät ole eläkettään kuluttamassa.Ei heidän eläkkeitään palauteta eikä testamentata kenellekkään.

Nämä joille maksetaan ylisuuria monien kymmenien tuhansien etuisuuseläkkeitä jne.saavat kaikesta huolimatta isot rahansa.Nähden "työn"tuottavuuteen tai hyötyyn.Sama koskee kansanedustajien sopeuttamisrahaa,4000 kk.Ministerien palkat,20 tonnia kk,pressojen verottomat parin sadan tonnin kk.tulot jne.jne.

Suurin osa eläkkeensaajista olisi nitää 1000 alle tai yli,joiden nyt oletetaan elävän 65v.Eli se ryhmä joka delaa jo ennen eläkeikää.Nämä valtion ja kunnan virkamiehet ja muut paperin pyörittäjät jaksavat kyllä istua 8000 kk palkallaan(es.vartiainen),vaikka maailman tappiin,kun huomioi pitkät lomat ja muut edut.H e kun vielä istuntojensa jälkeen saavat supereläkkeen pitkään istuttuaan.

Mistä maksetaan hallituksen,erinäisten virastojen ja muiden johtajien monien tuhansien ,satojen tuhansien vuosipalkkoja,kun maa on tässä jamassa,ja huonommaksi menee?Tuloksista arvioidaan työntekijät.Mistä näille maksetaan,paitsi puoluekirjasta ja suhteista.EK haluaa myös pitää suurtyöttömyyden,sekä halpatyövoiman.

Toimituksen poiminnat